Χώροι
Τέχνης
Εκκλησιαστικό Μουσείο Αιγίου

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αιγίου αποτελεί το όραμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου να περισώσει τα διάσπαρτα εκκλησιαστικής τέχνης κειμήλια και να αποδώσει στην πόλη του Αιγίου κα την ιστορική επαρχία του ένα ίδρυμα αντάξιο της ιστορίας της περιοχής αυτής.

 

Από το 1987 το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Μέγαρο και το Παρεκκλήσιο του Επισκόπου συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα θαυμάσιο και μεγαλοπρεπές αρχιτεκτονικό οικοδόμημα σε μια αδιάσπαστη ενότητα.

 

Στα αξιόλογα εκθέματα του Εκκλησιαστικού Μουσείου περιλαμβάνονται ένα αυτούσιο τέμπλο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βουρών Αιγιαλείας, 100 περίπου εικόνες, χειρόγραφα, ιερά σκεύη, ιερά καλύμματα, άμφια, χρυσοκέντητος Επιτάφιος, αντιμήνσια, παλιές σφραγίδες, μολυβδόβουλα, σιγγίλια, πόρπες κ.α. περιλαμβάνονται επίσης κειμήλια εθνικού χαρακτήρος, όπως χειρόγραφες επιστολές Αγωνιστών της Επαναστάσεως 1821, εθνικές ενδυμασίες και όπλα καθώς και είδη λαϊκής τέχνης.

 

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αιγίου σήμερα παραμένει κλειστό στο κοινό ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης των κειμηλίων. Επίσης ένας πλήρης οδηγός βρίσκεται υπό έκδοση, ενώ τα επίσημα εγκαίνια του αναμένονται μέχρι το φθινόπωρο.

Διεύθυνση: Μελετοπούλων 44, Αιγιαλείας 25100
Τηλέφωνο: 26910.61251, 26910.21777
Τιμή εισόδου: 0.00€
Δεν βρέθηκαν εκθέματα